Menu Close

Strategija ulaganja u HYIP

Kako zaraditi u internetu s HYIP programima?

Tako da povećate svoj kapital i koristite upravljanje novcem.

Želimo vam prikazati jednu osnovnu strategiju “upravljanja novcem” koja smanjuje gubitke i povećava profit!

Na početku je teško savladati emocije tako da se kod prvih pokušaja uvijek usredutočujemo na DOBIT! No zaboravljamo da prvo trebamo obratiti pažnju na moguće gubitke uloženih sredstava. To je početnička greška jer nemate iskustva a tržište vas zove i potiče na nju.

SMANJITE GUBITKE i POVEĆAJTE DOBIT: Kako?

Upravljanje novcem vam pomaže kod toga i ako ga pametno koristire gubici neće jesti vašu dobit. Tržište je tako osmišljeno da vas u teoriji zove prikazivanjem velike dobiti ali u praksi vas vodi u gubitke. Svi programi su visokorizični bez obzira na njihovu stvarnost i postojanost i zato treba biti jako oprezan.

Ako smanjite svoje gubitke, automatski ćete zaraditi više! Likvidnost i fleksibilnost su ovdje vrlo važni!

Ovaj moto je osnova svih strategija ulaganja. U svakom slučaju složite si strategiju ulaganja i počnite ju koristiti. Bez nje će biti teško zaraditi u bilo kojem online poslovanju. Ona vas štiti od totalnog gubitka uloženih sredstava i pomaže vam da u ovom opasnom i rizičnom poslovanju napravite profit.

Kako?

Prije svega, gledajte i organizirajte se tako da profit raste u portfelju, a ne u programima. Vjerujte mi, iz iskustva znam da je tako. Mnogi će vas pokušati nagovoriti da uložite sva sredstva u u jedan program jer je rast kapitala unutar “moćnih“ programa velika, ali u konačnici postoji smao jedna istina, a to je da će svaki program prije ili kasnije definitivno biti zatvoren. Nikada ne možete biti sigurni kada će se to dogoditi. Sav akumulirani kapital unutar programa će tada biti izgubljen a vi, kao i mnogi drugi, ćete ostati bez svih sredstava.

Taj rizik morate smanjiti na najmanju moguću razinu, npr. putem diverzifikacije i moneymanagementa. Za to trebate odvojiti puno vremena i volje jer ste primorani kontinuirano pratiti razvoj situacije na tržištu i oko njega. Uz diverzifikaciju trebate graditi vaš portfolio a to je jedino moguće ako ste disciplinirani. Ne smijete pokušavati nadoknađivati izgubljeno već se uz pomoć moneymanagementa morate unaprijed pripremiti i planirati kako ćete zaraditi.

Novac se stvara s vremenom, zato, bez žurbe

Osim novca vrlo važan element koji mora biti uključen kako bi razumio ovaj princip je faktor vremena. Izreka “vrijeme je novac” često se zlostavlja. To ne znači da treba izvršiti vremenski pritisak, niti da morate žuriti kako bi dobili više novca. Primjena strategije ulaganja zahtijeva da radite s vremenom, a ne protiv njega.

Diverzifikacija:

Podjela rizika kroz više ulaganja je važan faktor u strategiji ulaganja. Nemojte se nikada dati nagovoriti na ulaganje u jedan program. Podijelite vaš kapital na desetak programa i redovito isplaćujte zaradu.

Upravljanje novcem:

Cilj upravljanja novcem je porast vrijednosti portfolia uz strateško minimiziranje rizika. Ako nemate strategiju nemojte ni počinjati ovaj biznis jer ćete brzo izgubiti, prvo novac i vrijeme a nakon toga možda i zdravlje i obitelj. Ovdje se radi o velikim izazovima i zato vas želimo unaprijed upozoriti o rizicima. Smirenost, staloženost, diverzifikacija i upravljanje novcem su po nama 4 jako važna faktora uspjeha.

Diverzifikacija bez strategije još uvijek nije savršen sklop upravljanja rizicima za povećanje dobiti tj. smanjenje gubitka

Nije važno gdje ulažite, čak i ako znate da to nije obično “ulaganje”. Cilj je da uvijek izvučete profit. Trebate imati znanje i razumijeti osnove investicijskih strategija kako bi ostvarivali trajnu dobit na svakom tržištu.
Ako već od samog početka prihvatite da se ovdje ne radi o stvarnom tržištu tj. o stvarnim programima biti će lakše primjenjivati pravila. Sami sebi morate stvoriti jednu strategiju i držati se njenih pravila a svaku investiciju zamisliti da je stvarna. Tako ćete sami sebi moći reći: čak i ako nije stvarna investicija, izvući ću maksimum iz nje!

Koristite strateško upravljanje novcem gdje god možete umnožiti novac ulaganjem.

Bez strateškog upravljanja novcem, možda ćete i biti sretni, ali mislim da će biti suprotno. Ulaganje bez SUN se zove kockanje. Prije ili kasnije, svaka osoba koja krene s ulaganjem u programe cijeniti će važnost upravljanja novcem. “Kockanje” tada u tom kontekstu znači da njegov uspjeh barem djelomično ovisi o sreći ali veći dio je planiran. Pametno ulaganje znači također mimimiziranje loše sreće jer se ipak radi o visokom temeljnom riziku tržišta.

Na kraju uvijek pobjeđuje casino, ili u ovom slučaju tržište. Zato kao investitior morate iskoristiti sreću i minimizirati nesreću.

Upravo takav pristup omogućuje vam upravljanje novcem i izgradnju vlastitog portfelja – ne samo kroz planiranu raspodjelu vašeg kapitala, već i kroz “podjelu uloga”. S ovim načelom, možete stvoriti rast zarade u portfelju, čak i ako ostvarujete gubitke. To zvuči paradoksalno ali je tako.

[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]INFORMACIJA Ovdje navedena strategija upravljanja novcem služi samo kao primjer kako se radi. Ni u kojem slučaju nije poziv na investiciju ili ulaganje. Svatko odlučuje za sebe. U primjeru smo u obzir uzeli statistiku prisutnosti na tržištu raznih programa. Kao što svi znamo na tržištu neki programi ostaju duže prisutni a neki kraće. Naš savjet: Usporedite sve dostupne programe u forumu i odaberite uvijek one koji imaju najbolje ocjene. Time smanjujete rizik da se dogodi ono najgore a to je da ostanete bez cijelog uloga.[/box]

Rast kapitala u portfelju nastaje kroz diverzifikaciju i moneymamagement

 

PRIMJER:

Početni kapital: 1000€
Broj programa: 10
Dnevna zarada 7/7: 1%
Tjedna zarada: 10€

1. korak: podjelite kapital na 10 različitih programa što znači da ulažete 100€ po programu. Prosječni dnevni prihod iznosi 1% ili u zaradi 10€ dnevno.

2. korak: nakon 10 dana ste skupili 10% ili 100€ prihoda. Tih 100€ sada uložite u 11-ti program i tako sada generirate 11€ tjedno.

3 korak: Pretpostavimo da 11.ti dan jedan od programa zatvori i više ne dobivate isplate. Znači da ste izgubili 90€ ali ste s druge strane generirali 110€. U stvari ste zaradili 20€. Budući da je jedan od tih deset programa razbio vaš portfelj sada možete uložiti 110€ u mlađi program. Gledajte da su programi u koje ulažete mladi jer što su duže na tržištu veći im je rizik od zatvaranja.

4 korak: Trenutna tjedna zarada iznosi 110€. Krenuli ste s različitim programima koji su različite starosti i sada ćemo otpisati još jedan. Nakon npr. 22 dana zatvori i drugi program iz vašeg portfelja. Na njemu imate minus od 78€ ali ste u međuvremenu u tih 22 dana generirali, u prvom tjednu 100€ i u drugom 110€. Ako odbijemo minus od 90+78=168€ u stvari ste u plusu 52€. Iako su dva programa zatvorila, vi ste otvorili jedan i sada nakon drugog tjedna opet imate 110€ za uložiti u novi, također mlađi program. Sada, vaš portfelj ima 8 programa po 100€ i 2 programa po 110€ što još uvijek predstavlja podnošljiv maksimalan rizik.

5 korak: Ako ste toliki nesretnik i svakih 11 dana jedan program zatvori, u portfelju ćete nakon 110 dana i dalje imati deset potpuno različitih programa, svaki s po 110€ umjesto 100€. Dakle, usprkos tome da niti jedan program nije dostigao svoj ROI vi ćete nakon 110 dana, iako 9 od 10 programa nije dostiglo ROI, imati ukupni kapital od 1100€,!

Zaključak: S ukupnim ulogom od 1000€, koji ste podijelili na jednake dijelove u 10 programa stvorili ste redovite prinose od 10€ dnevno. Uvijek gradite rezerve koje ćete kasnije moći iskoristiti za nova ulaganja i sustave poravnavanja gubitaka. S prosječnim dnevnim povratom od 1%, najveći prijenosni gubitak iznosi 10 dana. Tijekom tog razdoblja ostvarujete 100€ rezervi. Ako u prosjeku svaki 11 dan jedan program zatvori vi ćete ipak biti u dobitku iako nijedan program nije došao do ROI. Kao što smo gore već naveli, ako se taj proces ponovi deset puta imati ćete 10 programa s izgubljenim kapitalom ali potpuno novi portfolio od 1100€. To zvuči možda čudno ali je sasvim logično jer koristite strategiju neizravne uporabe složenog efekta kamata

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]SAVJET ZA NOVE INVESTITORE Ovu strategiju isprobajte prvo na papiru. Nemojte se žuriti, smirite se, razmislite, čitajte, uspoređujte, računajte… Tržište neće pobjeći. Programa će uvijek biti. Novac je bitan, ako izgubite vaš novac, on je zauvijek izgubljen.[/box]

Zaključak: Kapital će kroz veće investicije uvijek rasti, ali samo ako imate dovoljno rezervi za nadoknadu gubitka.

Ovaj primjer strategije ulaganja i upravitelj novca su temelj za uspješan start. Kada na to dodate vrijeme i „pametan“ odabir programa imati ćete veće šanse za ostvarivanje dobiti nego osobe koje ulažu sav novac u jedan HYIP. Gubici su normalni i dio su ulaganja te ih morate prihvatiti kao dio strategije. Stoga je rast kapitala uvijek moguć, jer više ne ovisi o omjeru profita programa, nego o vašim aktivnostima i brigu o vašem portfelju. Aktivno održavajući svoj portfelj, održavate ga živim. Portfelj tijekom vremena postaje veći i lakše je njime upravljati. Zato vam prioritet treba biti vaš portfelj. Morate ga,usprkos gubicima, dovesti na stabilnu razinu i tek nakon toga bi ste se trebali usredočiti na stvaranje dobiti. Stoga gradite vaš portfelj polako i strpljivo jer je temelj za generiranje rasta kapitala najvažniji. Ako su temelji slabi kuća će se kad tad srušiti. Zato pamet u glavu i sretno.

Važna pravila – ukratko:

1. Nemojte žuriri, dobro proučite tržište
2. Postanite investitor a ne kockar
3. Ravnomjerno raspodijelite svoj novac na više programa
4. Za početak odaberite 8 do 12 programa
5. Aktivirajte istovremeno sve programe
6. Vodite zapisnik ulaganja
7. Nemojte koristiti reinvest ili compounding
8. Ostvarenu zaradu isplaćujte svakodnevno
9. Koristite različite e-novčanike
10. Koristite najpoznatije e-novčanike kao što su ADVCash, Payeer, Ledger
11. Držite određenu sumu novaca u rezervi
12. Pratite tržište kako bi ste ostali informirani
13. Zapišite si kvalitetne programe u koje još niste uložili
14. Nemojte se nervirati kada jedan program zatvori
15. Nakon zatvaranja programa iz rezerve odmah uložite u novi, mlađi program koji ste si prethodno zapisali
16. Nemojte biti pohlepni
17. Držite se pravilla

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]SAVJET ZA POČETNIKE Nadmudriti vas iz sebe i reći svoje pohlepe koji su ta pravila provjeriti u primjeni probnog rada za neko vrijeme i tek onda može biti slomljena, koja bi mogla nastati da je ovaj test nikada ne završava i vidi pohlepu u konačnici, da joj kako bi se bolje.[/box]

Ova strategija je savršena osnova za razvoj vlastite strategije. Kada bi svi investitori koristili istu strategiju, tržište takvo kako je sada ne bi postojalo. Za razvoj vlastite strategije je potrebno vrijeme. Odvojite si 1-2 sata dnevno i vježbajte. Nakon nekog vremena ćete uvidjeti koje greške radite i kako ih možete ispraviti. Kasnije će vam to preći u rutinu i moći ćete brže i ispravnije reagirati.

Želimo vam sreću i uspjeh u ostvarivanju vlastitih ciljeva.

[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]UPOZORENJE! Sadržaj ovog članka intelektualno je vlasništvo autora. Članak je zabranjeno kopirati u cijelosti ili djelomično, koristiti u komercijalne svrhe kao i koriđtenje sadržaja za pisanje novog članka ili izradu videa. Ako želite koristiti dijelove članka zatražite dozvolu autora.[/box]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

fifteen + five =