Menu Close

SKYWAY je uspješno prošao u sljedeću fazu homologacije

Ministarstvo prometa Ruske Federacije:


SKYWAY je uspješno prošao u sljedeću fazu homologacije

Radna grupa je izjavila da je spremna podržati tehnologiju nakon homologacije prototipa.

25. ožujak 2016 održan je sastanak radne grupe za jačanje inovacija javne nabave u transportnom kompleksu Ruske Federacije uz sudjelovanje JSC “String Technologies”

Nakon govora generalnog konstruktora AE Unitskyja, koji je predstavio inovativan niz transportnog sustava SKYWAY (zračnog prijevoza), radna skupina je odlučila: “Označavamo perspektivu i podržavamo prometnu tehnologiju infrastrukture kolosijeka koji se nalazi na stupovima. Ukazao je i na potrebu obvezne homologacije složenih tehnoloških elemenata infrastrukture, određene tehnologije transporta. Preispitati tehnologiju nakon ispitivanja prototipa.  O tome svjedoči izvadak iz zapisnika sa sastanka radne skupine 25. ožujka 2016. To znači da, nakon homologacija kao i ispitivanje tehnologije zračne ceste budu potvrđene, projekt će moći biti uključen u popis inovativnih tehnologija preporučenih za državne nabave. Takva odluka ne može se podcijeniti, jer državna potpora može značajno olakšati proces proširenja tehnologije na tržištu, omogućiti što bržu nadoknadu troškova, njegovog razvoja i izgradnje testnih dionica, te na taj način ostvariti dobit od prodaje. Ovaj protokol je činjenica koja pokazuje spremnost Rusije, koja ima ozbiljnu potrebu za razvoj i poboljšanje prometa komunikacijskih sustava, da bude kupac tehnologije zračne ceste. Prethodno smo izvijestili o ne manje važnoj prvoj fazi ispitivanja u Ministarstvu prometa Rusije, što je rezultiralo time da je SKYWAY inovativna prometna tehnologija kao takva priznata i da automatski prikazuje cjelovitost inženjeringa. Dokaz tome je službeni odgovor Ministarstva prometa Rusije i zapisnik sa sastanka, na službenim internetskim stranicama ministarstva. Rezultat druge faze bila je potvrda interesa državnih predstavnika u praktičnoj primjeni tehnoloških proizvoda zračne ceste. Dakle, jedini uvjet koji je ostao za obavljanje uvođenja prometnih sustava zračne ceste na tržištu i dalje je demonstracija trenutnog uzorka i njegove homologacije, koja će se provoditi u bliskoj budućnosti, odmah nakon isporuke prve faze gradnje EkoTehnoParka zakazane za listopad 2016. godine.

Potpora ministarstva prometa ruske federacije – značajno dostignuće u razvoju proizvodnje i SKYWAY grupacije, kao i formiranje stabilne potražnje za ovom tehnologijom. Rad u ovom smjeru je paralelno s gradnjom EkoTehnoParka (centar međunarodne ekspertize i homologacije tehnologije u Marjina Horka (Bjelorusija)) te su važan dio komercijalnog uspjeha konačnog proizvoda, zajedno sa svojom konstrukcijom i izvedbom, kao što su niska potrošnja materijala, udobnost i brzina kretanja, iznimna razina sigurnosti i kako bi smanjili štetu nanesenu okolišu.


Izvor: http://rsw-systems.com/news/sw-mintrans-projden-ocherednoj-etap-ekspertizy?utm_source=sms
© http://rsw-systems.com/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

fifteen + four =